Paradisa søger et dejligt hjem

Her er skønne Paradisa. Hun er videreformidlingshest her hos Hestenshaab.dk

Det vil sige, at hun ikke bor på stedet, men at Hestenshaab hjælper Paradisas ejer med at finde det helt rigtige hjem til hende, da hendes ejer desværre ikke kan have hende længere.

Med Paradisa følger en kontrakt, som ligner Hestenshaabs adoptionskontrakt meget. Eneste forskel er at du får ejerskabet med på Paradisa og at du køber hende istedet for at adoptere hende.

Paradisa bor på Lolland.

Nedenunder kan du læse alt om Paradisa og det drømmehjem samt ejer, hun ønsker sig. Hvis du er interesseret i Paradisa, bedes du udfylde en ansøgningskontrakt og jeg vil herefter tage kontakt til dig.

Det koster 5000 kr. at købe Paradisa.

This slideshow requires JavaScript.

Navn: Paradisa
Født: 15-06-2008
Race: Trakehner
Far: Schwadroneur
Mor: Paprimonka
Morfar: Caprimond

Kåringsbedømmelse: 7,5-7,5-6/7-7,5-6,5/7 (49)
Opdrætter: Kai Olesen

Hun er ca. 164 cm i stangmål, men bred over ryggen og med god bringe og hals. Hun er lidt overbygget og har store skuldre, den højre skulder er lidt mindre end den venstre og derfor vil hun have brug for en sadel der er tilpasset til hende.

Hun har en lille indkapslet knoglesplint på venstre forben, den er ikke i nærheden af leddet, man kan dog se en lille bule. Den blev opdaget da hun blev frygetligt angrebet af mug kort efter jeg havde købt hende, der kom en uforklarig ekstra hævelse med betændelse på venstre forben. Hun blev røngtenfotograferet og dyrlægen fandt en lille afrundet knoglesplint. Hun blev behandlet for betændelsen og der har ikke været noget siden.
Hun har underløbne dragter på begge forhove, især på venstre. På begge bagben har hun, hvad hendes dyrlæge mener er høj ringfod, men kun højre og venstre side af benene, det er ikke blevet røntgenfotograferet fordi dyrlægen ikke mente det var nødvendigt. Hun er ikke øm og har aldrig været halt. Hun går med 4 almindelige sko.

Jeg købte hende for 3 år siden som 7-årig hos opdrætter. Hun har ikke haft føl. Kaj sagde at hun ikke kom i brunst tidligt nok på året, det har nu aldrig været et problem i den tid jeg har haft hende.

Hun er meget forkælet og vil helst være den man hilser på først, sød, madglad og ikke hoppet.
Hun nyder at blive striglet, man kan røre hende overalt og elsker at få gnubbet ørene, men hun er ikke en kælepotte, kun af og til.
Hvis hun har noget, der skal behandles, som gør ondt har hun en tildens til enten at forsøge at lægge sig på en eller forsøge at mase en, det er dog blevet meget bedre og er ikke volsomt, men man skal være obs på hendes instinkter. Hun sparker ikke! Hvis man fodre gulerødder eller laver gulerodsøvelser, skal man passe på sine fingre efter den 1. gulerod.

Der er ingen problemer hvis dyrlægen skal give hende en sprøjte.
Man kan ikke tvinge hende til noget! Hun kan blive hys, men det går hurtigt over.
Hun står pænt i trailer, men hun vil til tider ikke gå i den og jeg har desværre ikke haft mulighed til at træne det med hende. Så hun kender kun trailer som noget der flytter hende til et nyt sted.

Hun kan blive hys, hvis hun er mere end et par min. alene på boks i stalden, men har ikke noget problem med at være den sidste der kommer ind fra fold. Er vant til døgnfold om sommeren og respekterer hegn med og uden strøm.
Når hun møder nye heste kan hun virke meget sur, men hun gør dem ikke noget.
Hun lader sig undertrykke og jage med af andre heste/ponyer. Siger dog fra hvis det bliver alt for meget.
Hun har ingen problemer med at spise sammen med andre på folden, hvis de da ikke jager hende væk.
Hun er virkelig godt tilredet og knapperne sidder rigtigt.

Man har ingenting i hånden og hun reagerer fint på rytterens vægt og ben. Hun kan rides i skridt, trav, galop og kan også lidt sidebevægelser. Hun er ikke vant til at springe, men god til bomarbejde i skridt og trav.

Hun er meget lærenem og ved allerede hvad man vil før man selv ved det. Hun er frisk, opmærksom og altid arbejdsvillig. Hun er fin på tur med andre og ikke bange for almindelig trafik. Jeg har redet små ture og gået længere ture med hende alene og det var også fint. Hun har dog en tendens til at stå og glo på noget hun har fået øje på, så som køer på en mark langt væk.

Paradisas drømmehjem er et sted med en rigtig stor fold, hvor der er mulighed for læ og plads til at galopperer rundt sommer som vinter. Hun kan ikke lide at skulle stå i et lille mudderhul en hel vinter.
Hun vil også gerne have foldkammerater der ikke er alt for dominante, hvis det er vallakker så nogen der ikke hænger hende på ryggen, hun siger desværre ikke fra.
Hun har aldig prøvet løsdrift, men jeg tror ikke at det ville være et problem.
Hun står på halm, man har også stået på træpiller/spåner, det eneste der er vigtigt er at der er masser af wrap/hø.
Hun vil og skal lave noget for ellers keder hun sig!
Hun har brug for mennesker der forbliver rolige og ikke forsøger at kæmpe kampe de ikke kan vinde. Hun kan være meget stædig og skal overbevises og ikke tvinges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

0 svar

Skriv en kommentar

Har du lyst til at deltage i samtalen?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.