Den 26/10-2010

Lille Zirkeline….

Nu har zirkeline været her nogle dage og jeg har haft hende mere i hænder. Jeg er blevet bidt efter, da jeg vil skubbe lidt til hende fordi jeg ikke kunne hælde foder i hendes krybbe fordi hun stod i vejen – en anden gang, samme situation vendte hun simpelthen røven mod mig og lossede ud efter mig.

Jeg har haft min veninde hernede og tage hende lidt ud på banen, fordi min veninde har viden og erfaring med alle slags heste og bedre kan håndtere “farlige”situationer. Det stormede meget og det var første gang Z var på ridebanen, men det tog hun med ophøjet ro. Hun var også sød, så længe hun fik masser af ros og godbidder og vi gjorde sådanset ikke så meget, for hun skulle ikke presses på nogen måde. Da vi ville gå ud fra banen, bliver Z ved med at gå ind i min veninde med skulderen og min veninde skubbe igen for at få hende væk, hvilket resulterer i at z nærmest bøjer kroppen rundt om Tine, for at ramme hende med forbenene og ko-sparke efter hende med bagbenene. Hun havde heldigvis ikke held med dette – men var voldsomt og se og jeg mener, hun blev bedt om ikke at skubbe mennesket ned med skulderen på en pæn måde….der lurer meget under overfladen på hende. Tilgengæld var hun hurtig til at reagerer, da Tine efterfølgende bad hende opføre sig ordentligt.

Hun er  meget dominant og selvstændig – ikke en eneste gang vrinskede hun efter de andre eller noget. Samtidig er hun meget usikker på alt fordi hun ikke har oplevet meget i sit liv, hun er meget klog og keder sig nemt. Når wrappen er spist og der kun er halm og spise, giver hun sig til at pille lamper ned – rive isoleringen af vandrørene osv.

Jeg må indrømme, at jeg har fået taget munden for fuld med hende her – min ekspertise ligger indenfor det fysiske og tildels en smule parelli med mindre ekstreme heste – så hvad gør jeg nu? Hun kan blive rigtig farlig i de forkerte hænder og dagligdags ting som fodring, osv skal gennemtænkes for alles sikkerhed. Jeg har ikke engang prøvet og vise hende en strigle, da jeg jo ikke rigtig må røre hende og jeg har endda kun givet hende gulerødder og ikke bedt om noget.

Hendes gang synes dog bedre synes jeg. Men hun får også bevæget sig meget.

Havde jeg haft mange penge, havde jeg sendt hende i træning hos en god parelli træner, så hun kan få ro og tryghed i hendes sind. Jeg har i virkeligheden meget ondt at hende, for det er hårdt og være sådan hele tiden. Giver hende lidt tilskud af magnesium for at tage toppen også må jeg igang med at spare op til prof. træning – for chancen skal hun have.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.