Dem 14/12-2010

Søde søde Bianca med rytter på idag:-)

Så kom dagen, hvor Bianca fik rytter på her hos os og jeg vil tro, at hun nok ikke har haft det siden maj mdr.

Min unge svigerinde Ida er vant til at ride alt muligt og er rolig, god ved hestene og erfaren, så jeg tænkte at hun ville være den helt rigtige til at sætte sig på Bianca. Med Biancas historie og hvordan vi har oplevet hende her, så mener jeg at Bianca har brug for een, der er en blid, men meget rolig leder og som viser hende vejen roligt og giver hende tid til at være med. Sådan en rytter er Ida, så jeg tænkte, at det nok skulle gå fint.

Samtidig er jeg lidt spændt, da vi sadler op, for jeg har jo aldrig selv set Bianca blive redet og vi kunne ikke bruge ridebanen, fordi den var bundfrossen.

Bianca står som sædvanlig og nyder at blive ordnet, jeg kan se på hende, at hun er fuldstændig med, glad og nysgerrig. Kan tigge og slå knuder på sig selv for at gøre sig til:-)

Hverken sadel eller hovedtøj siger hun noget til overhovedet. Så går vi ud på vejen, her er lidt glad pga isen og fjollet som hun er, så ser det faktisk ud til, at hun helst vil gå på isen, hvor hun er ved at falde hele tiden.

Vi går ned overfor folden, hvor alle de andre følger nysgerrigt med og vi har to legesyge hunde i hælene også – alt dette siger Bianca heller ikke noget til. Bruger markstykket overfor folden. Bianca står stille ved opsidning, hun er afslappet. Da Ida kommer op, er Bianca frisk og vil gerne frem, gerne små travle lidt. Vi får efterspændt gjorden og sat bøjlerne lidt op og nu går Bianca helt afslappet, hun er frisk og vil gerne frem men på en god måde. Somom hun synes, det er skønt og komme ud og opleve noget andet. Vi skridter en 10 minutters tid, hun skal jo ikke overanstrenges. Alt foregår stille og roligt, hun er en skøn hest.

Reagerer fint på stop, har en rigtig fornuftig balance i forhold til, hvor meget/lidt hun har været redet og reagerer også fint på benene.

Som Ida siger, hun har muligheder og pt en rigtig sød hest og ride. Dejlig og sidde på i skridt, tager hovedet op i trav, men vi travede ikke længe og desuden skal hun jo lige lære og slappe helt af.

En helt igennem positiv oplevelse, som siger en masse om hende, synes jeg. Først tilredet som 9 årig og har på 3 år haft mange forskellige ejere og rytter, der har prøvet og gjort en masse og alligevel så sød. Hun har jo heller aldrig mødt Ida før, så med en “ven” på ryggen, som hun har fuldstændig tillid til og som laver en masse forskellige ting med hende og som har tid og tålmodighed til at vente på at hun er helt med psykisk, så er jeg sikker på, at der ikke vil være grænser for, hvad man kan med denne skønne og blide hoppe.

Der er lagt billeder fra idag i galleriet.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.