Den 11/1-2010

Spike har nu været her i 5 dage – og jeg synes allerede der sker noget.

Men lad os tage det fra starten af.

Onsdag den 6. januar ankommer begge heste med en lastbil hertil lidt over middag. Må indrømme, at jeg fik tårer i øjene da de blev trukket ud af vognen. Lang pjusket pels og alligevel kunne man se alle knoglerne stikke ud…. meget afhængige af hinanden og jeg var glad for, at min mand var hjemme så vi kunne trække dem ind sammen. De var forvirrede og trætte.

Valgte og sætte dem på boks, så de langsomt kunne få lidt i maven. Alle de andre heste var på fold.

Men så nemt er det altså ikke. Der var faktisk ikke rigtig nogle af dem, der ville spise noget særligt. Jeg var helt fortvivlet…måske har de allerede givet så meget op, at der ikke er noget håb. Hele tiden tilbyde lidt….så ud somom det hjalp lidt.

Da de andre skulle ind, tænkte jeg at det ville være smart og sætte dem sammen i en af vores helt store bokse, men det gik ikke. Cisca lod ikke Spike komme til wrappen.

Så i hver deres boks ved siden af hinanden – ude i afdelingen bagved. Her faldt de fuldstændig til ro – stadig meget småt spisende.

Imellemtiden havde jeg talt med Anne, vores dyrlæge, ang. mad, vacc. ormekure og huld. Jeg var ked af og skulle lukke dem ud i kulden dagen efter,når de er så tynde. Men da de har sat meget pels gælder det jo om at passe på, så huden kan få luft.

1.dag på fold for sig selv med wrap hele tiden og bedre appetit og ret meget interesse i de andre heste på den anden side af hegnet.

Anden dag fik jeg lagt overgangsdækken på dem og allerede nu, begyndte de og live op. Lave bukspring og rulle sig….for pokker hvor er dyr bare taknemmelige. 2 dage med tag over hovedet, mad og en frakke på og der kommer gnist i øjene igen. Det er jo fantastisk og jeg blev helt rørt til tårer.

Her både igår og idag synes jeg at appetitten er meget bedre hos dem begge – dog mest Cisca, som er meget sulten. De vil også meget gerne ind til de andre heste. Kunne jeg nok også gøre – fik dem præsenteret for Blakke, Claudio og Talulah den ene dag – men jeg synes at Claudio bliver lige hård nok ved lille tynde Spike, når der er damer indvolveret, så jeg venter lige nogle dage endnu.

Der vil på et tidspunkt blive lavet reportage til dyrenes beskyttelses blad mm., og imorgen kommer Palle (www.ctfoto.dk) og tager billeder af hestene, så vi har nogle “gode” før-billeder, når hestene igen er fine og runde og se på.

Jeg er glad for at se mere og mere af deres personlighed, i takt med at de får mere og mere energi. De er to dejlige heste, som heldigvis blev reddet i tide. Og nu har de brug for alt vores hjælp.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.