Den 14/8-2010

Så har jeg også selv haft trænet lidt med Cisca,

Hun har mange ting som hun skal lære og forholde sig til og det kan være svært for hende. Hun stoler desværre stadig ikke nok på os og finder trygheden i flokken fremfor hos os mennesker – men det går hele tiden i den rigtige retning ,hvis bare hun får lov til at tage det i sit eget tempo og med forståelse for hendes erfaringer og ikke mindst sind. Bare dét og skulle gå væk fra flokken og ud gennem leddet og vende om og tilbage igen kan være angst fremkaldende for hende, så jeg prøver og træne stille og roligt og på hendes præmisser, så hun ikke  når og komme til det punkt, hvor hun føler hun må flygte.

Igår stod hun selv oppe foran også var det jo oplagt. Så først fik jeg hende interesseret i mig på folden, hun fulgte mig pænt og fik masser af ros, så fik hun rebgrimen på og flyttede sig lidt sidelæns for tryk – også meget fint og mere ros. Også gik vi hen til leddet og fordi de andre ikke var der – fik hun lov til at stå og kigge på det hele og først gå igennem efter mig når hun var klar. Også gjorde hun det stille og roligt – vendte fint med rundt. Men så blev hun lidt stresset og kunne ikke koncentrerer sig om den godbid, som jeg tilbød hende. Så fik hun lov til at stå og falde til ro og kigge på det hele – lidt vind i træerne og hun spjættede, men blev stående i modsætning til før, hvor hun ville være løbet ind i stalden.  Fik ro på igen og kunne så gå pænt med ind i folden igen, vende rundt, blive kælet og få grimen af igen – alt imens hun hele tiden var mentalt tilstede sammen med mig. Det var fint – meget fint og mere skulle hun faktisk ikke den dag,hvilket hun heller ikke selv synes, for hun gik væk og kigge tilbage på mig et par gange også ud til de andre.

Det skal nok blive rigtig godt, men kræver en masse forståelse og tålmodighed og det har vi heldigvis masser af:-)

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.