Den 3/11-2010

Så er det vist ved at være tid for den skønne Cisca….

Nu skal der findes det helt rigtige hjem til Cisca pigen – det bliver ikke nemt og derfor synes jeg at det er på tide og gå igang.

Der er så mange ubekendte ved Cisca, at jeg ikke synes hun skal ud og trænes op til at være ridehest igen. Nu har hun snart været her i et år, hun er blevet ved fin huld og i godt humør og er faldet til, så vi kan se hendes personlighed og sande natur.

Cisca har brug for faste rammer, en ensartet hverdag og en stabil flok, hvor der ikke sker for meget nyt. Hun har brug for at leder hende venligt og kun venligt, ellers vender hun fokus til de andre heste og overser een fuldstændig.

Det er min erfaring at man nemmest vinder hendes hengivenhed gennem kæl og striglestunder mm. Det elsker hun simpelthen. Godbidder er heller ikke af vejen og hun kan godt styre det. Men når der sker nye ting eller hvis mennesket er nervøst, så påvirker det hende meget. Hun hverken sparker eller bider, men løber simpelthen fra een og hvis det er slemt – ind i een. Angsten som hun selv gør større i hovedet, overtager simpelthen alt  i det øjeblik. Men det varer som regel ikke længe, så står hun bare og venter. Og med et fast, roligt menneske og faste daglige rutiner, tror jeg at det vil fortage sig.

Hun reagerer fint på træning, er lærenem med forberedelserne og omgivelserne skal være i orden, ellers vil hun hellere være sammen med sin flok og kan være svær og nå. Og sød overfor smeden.

Så hvor kan sådan en pige komme til at bo, for at det er helt rigtigt?

Det ville være så skønt, hvis der fandtes een eller en familie, som havde lyst til at give hende en god alderdom ovenpå alt det dårlige hun har oplevet. Et sted med et par heste mere, hvor hun kan holde dem med selskab, et sted der har tid og overskud til at nusse og forkæle hende, men også et sted med godt hestekendskab. Ikke et stort sted med megen uro. En lille stald – evt. løsdrift ville være super.

Så ja jagten er gået ind – hun vil blive bortadopteret, så vi stadig ejer hende, da hun ikke kan rides og for at sikre hende mod at blive videresolgt.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.