Den 24/11-2015

Julehilsen fra Cisca:

Cisca trives stadig fint.

Der skete en interessant begivenhed i folden en dejlig forårsdag.

En svane kom flyvende og slog sig ned i en af foldene et par timer for at spise og hvile sig. Den ignorerede hestene men hvæsede af mig når jeg nærmede mig den, så jeg turde ikke jage den væk. Min anden hoppe som aldrig før har set en svane, blev meget opskræmt og kunne slet ikke slappe af i de timer, svanen var der.

Det var dog meget interessant at se Cisca, som jo plejer at være den der kører op – hun slappede totalt af og reagerede slet ikke på den. Jeg er overbevist om, at hun har set svaner før.

I sommers begyndte Cisca pludselig at småbløde ud af det ene næsebor. Ikke konstant – bare lidt engang imellem i nogle dage. Hun havde det fint og så ikke ud til at være påvirket af det, spiste græs som vanligt og virkede på ingen måde syg.

Jeg blev selvfølgelig meget bekymret. Kontaktede dyrlægen som kiggede på hende og fortalte at det kunne være en tandbyld, en svulst eller flere andre problematikker. Hvis blødningen fortsatte så måtte hun undersøges på dyrehospitalet med et kamera oppe i næseregionen.

Det kunne jeg slet ikke overskue, da jeg vidste at Cisca ikke kunne flyttes herfra uden at blive meget stresset og traumatiseret endnu engang. Hun kan heller ikke tranporteres i trailer. Jeg kontaktede Anja fra Hestens håb som var enig i den antagelse.

Jeg valgte i stedet at få min dygtige hestetandplejer Lala Zidac til at kigge på hendes tænder, hun har altid en dyrlæge med, da hun ikke må bedøve hestene. Inden Lala ankom var blødningen stoppet af sig selv. Der var intet galt med tænderne. Lalas dyrlæge mente at Cisca sandsynligvis har haft en polyp oppe i næseboret, som der var gået hul på. Heldigvis har hun ikke blødt siden da.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.