Den 17/2-2009

Emil ankommer lørdag den 7.2.2009.

Vi er meget spændte på at se ham, men han ser faktisk rigtig fin ud.

Mangler (iflg min dyrlæge) måske lige en 25-30 kg, men fin pels, godt sat sammen osv. Dyrenes Beskyttelse har sørget for at han har fået ordnet hove og fået fine sko på.

Han bliver sat i en fin ren boks og hygger sig med wrappen, mens de andre heste er på fold. Jeg synes at han skulle have lidt tid til at falde til og se det hele an – men han tager det i stiv arm og vil også rigtig gerne nusse og snakke med os.

Da de andre kommer ind, er han selvfølgelig vågen og nysgerrig: nu har han jo heller ikke haft selskab af andre heste rigtig længe. Pocahontas er hans nabo og hun kan bestemt ikke lide ham, så jeg beslutter mig for at flytte lidt rundt på dem, så de alle kan få lidt ro. Talulah bliver hans nye nabo og det fungerer rigtig fint. Dog er Emil ikke ret glad for Claudio, men de står heller ikke helt op af hinanden.

Søndag bliver han lukket på fold: jeg starter med at lukke ham ud, så han kan se det hele an og hold da op han kan vise sig frem. Sikke en galop med halen helt oppe og ligge på ryggen:-)

De andre, undtagen Claudio, bliver lukket ud og det hele går så fint. Da de skal lukkes ind om aftenen, er det Emil der står først og har overtaget styringen over hele flokken. Men han er naturligvis meget træt;-)

Mandag er det frost i vejret og jeg tænker, at jeg godt kan lukke Claudio ud også. Så jeg starter med de 2 drenge, Claudio og Emil og de hilser, hviner lidt og går så side om side ned og spiser wrap på folden. Ganske fredeligt.

Indtil jeg lukker damerne ud…..hold da op, jeg skal love for at førerhanner kom op i dem begge og jeg blev ærlig talt lidt nervøs for helbred, skader osv hos dem. Men da der heldigvis er god plads på folden, får de efterhånden delt damerne op mellem sig og der falder ro på igen. Bedste venner bliver de dog aldrig og stadigvæk vil de begge gerne vise, at det er dem, der bestemmer.

Status dd på Emil. Fysisk sund og rask  -synes han er godt sat sammen med ikke alt for lange lemmer (ryg, hals mm) totalt rentgående og en god gang.

Psykisk, som jo nok var det vi var mest bekymret for: han er total stabil og rolig i hænder og når man omgås ham. Han kan være lidt bokssur og han hidser sig selv meget op, hvis jeg begynder og lukke de andre ud før ham – men det synes jeg er ganske naturligt, når man har stået burret inde i flere mdr. Han er simpelthen bange for ikke at komme med. Håber selvfølgelig på, at han finder ud af, at her kommer man altid med de andre ud og på den måde falder lidt til ro. Ellers må man bære over med ham og det er jo ikke sådan at han splitter det hele ad.

Den dag Anne (dyrlæge) skulle komme og kigge ham, stod han på stald med Claudio og Phoenix og der var ingen problemer -bare der er noget godt wrap:-)

Anne kaldte ham også en fin og ukompliceret dreng – så vi er glade. Hans tænder var fine også og han fik lige vaccination med det samme.

Når frost og sne er væk, rider vi ham også bliver han sat til adoption herefter – så hold endelig øje….her er en super skovturshest og distancemakker.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.