Lidt fra Alice, der har passet Bajads

5/2-2007

Lidt om Bajads.

Jeg har haft Bajads opstaldet igennem Anjas barselsperiode, hvilket vil sige de sidste 7 måneder. Da Bajads kom hertil havde jeg fra Anja hørt hans livshistorie, hvilket må siges at have været et alt andet end lykkeligt hesteliv. Jeg var meget opmærksom på, at han skulle rides nænsomt som en del af hans genoptræning og startede derfor med skridtture der blev længere og længere. Han kom i rigtig god form i begyndelsen af efteråret og jeg har redet ham jævnligt indtil midten af december, hvor der desværre gik længere tid mellem rideturene pga. vejret. Hele Januar har han stået stille ridtmæssigt pga. regn og blæst, men har hver dag været så mange timer på fold som vejret har tilladt.

Bajads er en klog, modig og viljestærk hest. Han er omgængelig på stald og løfter fint ben når hovene skal ordnes. Bajads har igennem de måneder han har været hos os kun redet ture i terænnet både alene og sammen med andre heste. Han er ikke bange for noget udover fyrværkeri, ligesom han som så mange andre heste ikke bryder sig særlig meget om at være ude når der stormer en halv pelikan. Når han rider i terænnet er han modig og meget trafiksikker også selvom der kommer store og tunge køretøjer.

Han er ikke en hest der sådan lige overgiver sig til de tobenede, da det tager tid at vinde hans tillid.  Han skal tackles med ro og myndighed, da det ikke hjælper noget på ham at man råber af ham. Når han fornemmer, at tingene skal være på en bestemt måde er han virkelig smør i hænderne på en.

Det har været en ret speciel oplevelse af mærke, hvordan denne stolte hest er gået fra at være en smule distancerende og inspicerende overfor mig pludselig søger min nærhed når jeg går i stalden og på folden. Det er da noget der varmer meget om hjertet.

Han bryder sig ikke særlig meget om børn og teenagere, hvilket må tillægges hans fortid som rideskolehest, hvor han levede i et smertehelvede. Han har dog indenfor den sidste måneds tid tøet rigtig meget op overfor min teenagedatter, der nu kan gå ind i boksen til ham og klappe ham uden at han viser tegn på ubehag. Måske trængte han bare til en god oplevelse ovenpå de mange dårlige!?

Ridtmæssigt er der ingen tvivl om, at han kan meget, men da jeg ikke selv er en fantastisk rytter har jeg slet ikke udnyttet hans potentiale, hvilket den rigtige rytter helt sikkert kan frembringe. Jeg har som sagt haft en tæt og god kontakt til ham i den tid han har boet hos os og der er ingen tvivl om, at han vil blive meget savnet når han en dag finder sig et nyt hjem. Han fortjener virkelig at komme til et godt og blivende hjem med andre heste.

Alice Christensen

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.