Kårings dagen

Den 2/9-2008

Så kom dagen jo i søndags, hvor vi skulle afsted til kåring i Vallensbæk. Hele lørdag aften blev brugt på at vaske, strigle og flette og Talulah var ved at være en lille bitte smule træt af os tilsidst:-)

Men  super fin blev hun også fik hun lov til at stå i sin boks og hygge sig natten over. Havde Blakke og Julle som selskabspapegøjer.

Op kl 5, pakke wrap, smøre madpakker til menneskerne og kl 5.30 ankom LIza og vi fik lige tjekket det sidste på Lulle, så hun var klar til afgang kl 6, da vores søde chauffør Karin kom. Karin havde jeg fået kontakt med gennem nogle mennesker i pintoforeningen og de mente, at hun gerne ville hjælpe både med at køre og på selve dagen, da hun er godt sat ind i det hele i pintoforeningen. Og det var jo helt fantastisk sødt og jeg må indrømme, at det simpelthen var kendetegnende for hele dagen og alt omkring denne kåring:alle har bare været så søde og hjælpsomme.

Talulah gik jo lige op i traileren (dog lige lidt tynd mave først) og stod mussestille hele vejen, hun er bare så nem.

Vi ankom til Vallensbæk og fik læsset Lulle af og sendt Karin efter mere information, da vi jo havde eftermeldt ret sent og derfor hverken havde fået boks nummer eller andet.

Men vi anvist vores boks og fik fortalt hvornår vi skulle være klar til fremvisning på hård bund, samt måling. Så vi kunne lige nå og vaske lulles ben, som hun desværre havde nået og skide nedaf med ret tynd mave.

Ud til alle de andre flotte heste og vente på, at det blev vores tur til fremvisning på hård bund. Og jeg må da blankt indrømme, at som jeg stod der og kiggede på alle de andre fine pintoer, så blev jeg sørme helt i tvivl om vores Lullepige ville blive kåret. Hun er jo bygget meget mere barok og er den tunge type, hvor de andre var fine, ædle og let-på-tå. Men tilgengæld tog Lulle alt virvar med ophøjet ro og stod bare og kiggede, hvor mange af de andre stod og hoppede på stedet.

Kom først til ved fremvisning på hård bund og heldigvis havde vi jo Liza med, som er øvet i disse ting. Og hvor så de bare flotte ud, begge to. Liza fik da også hørt at dommerne sagde; “her er en fin hoppe”.  Så var vi jo ikke til at skyde igennem.

Bagefter hen til måling mm. også lang ventetid, som Lulle tog så fint.

Så blev det endelig tid til at Talulah kunne komme lidt i sin låneboks og få lidt mad, wrap og vand (som hun desværre ikke var interesseret i). Hendes diarre var desværre heller ikke blevet bedre, men hun virkede ok, selvom jeg var noget bekymret for hende.

Vi kunne så nå i hallen og se nogle af de fine ponyer blive kåret og jeg kunne nå og lære en masse om kåring mm:-)

LIza og jeg gik tilbage for lige at rette på Talulahs lokker og der lå hun ned og sov…meget træt.

Ud igen og stå og vente, da vi desværre var de sidste i klassen, der skulle ind og her kunne jeg desværre godt fornemme, at hun havde lidt ondt i maven. Men hun var virkelig dygtig og stod fint og ventede på trods af dette.

Så måtte jeg på plads i hallen, så jeg rigtig kunne få det hele med…uha jeg havde sommerfugle i maven og var nervøs, turde slet ikke tro på, at hun ville blive kåret. Men det var sådan en flot fremvisning både Liza og Lulle pigen lavede – sikke hun kunne trave lige pludselig:-) Liza fik også opsnappet at dommerne synes hun havde en god trav.

Så kom alle de andre ind og da vi jo af naturlige årsager gik sidst, var vi spændte på om vi overhovedet blev oprangeret. Altså gruppen var meget stor og jeg kunne se, at dommerne havde travlt, men da de blev ved med gå sidst rigtig længe, var jeg sikker på at vi var kørt forgæves med vores skønne pige. Indtil jeg så Liza smile over hele hovedet og rykkede sørme en plads frem….Puha lidt håb endnu. Så begyndte karakterne og som jeg synes at de blev lavere og lavere, så var jeg sikker på, at de 2 sidste i rækken ikke ville blive kåret (talulah og den bagved)….

Lidt for pessimistisk…så glæden var så stor, da de læste bedømmelsen op og hun fik fine ord faktisk. Rene 6 taller hele vejen, dog med undtagelse af trav og galop hvor hun fik 7 – -altså 6 i helhed….HURRA og da Liza bukkede sig ned og kyssede hende på mulen, så måtte jeg knibe en tåre.

Vi havde bare turde håbe på, at hun ville blive kåret. I vores øjne er hun jo den smukkeste, dejligste også har hun jo det mest fantastiske sind i hele verden – og at se hende der…ja det var stort og i vores verden kunne hun ligesså godt have vundet 1.præmie.

Tilgengæld kunne lille Lulle pige godt mærke, at nu var spændingen ovre, også fik hun desværre rigtig ondt i maven og ovre i boksen igen, lagde hun sig ned med det samme. Vi turde simpelthen ikke andet, end at ringe efter en dyrlæge (hvad gør man lige når man står i Vallensbæk og ikke kender en dyt???) En meget sød opstalder på stedet ringede til sin dyrlæge, som godt nok var lidt længe om at komme, så da han kom, var Talulah faktisk på benene igen og havde både drukket og spist. Men vi turde simpelthen ikke løbe an på at køre hende i trailer til Falster uden dyrlæge tjek.

Dyrlægen mente at det var lidt stress-mave og ekstra luft, så hun fik noget beroligende til mavekramperne og vi kunne læsse hende og køre hjem.

Turen hjem gik så fint, og hold da op, det var en glad Talulah, der kom hjem. Høje vrinsk og fuld galop ud til de andre på folden….vores dygtige dygtige pige.

Jeg havde en skøn dag i selskab med Talulah, hun var en drøm og have med og ja, hendes sind kan simpelthen ikke beskrives.

Dertil vil jeg sige en kæmpe tak til Karin, fordi du stillede op for os “fremmede” og tilbød og køre og hjælpe os i pintoforeningen, hvor alt var nyt for os. Du var med til at gøre dagen ekstra skøn, så tak for hjælp, grin og Talulahs heppekor.

Kæmpe kæmpe tak til Liza; både for at stå hele lørdag aften sammen med mig og flette og vaske – ikke mindst stå så tidligt op søndag og tage med os til VAllensbæk. Var der noget, jeg lærte, så var det at fremviseren betyder så meget til kåring og du var (som een af dommerne sagde) den bedste. I så simpelthen så hammergodt ud sammen og jeg er så stolt. Tusind tusind tak, sige både Talulah og jeg:-)

Til alle i skønne medlemmer: tak fordi i følger med og hjælpe os med at gøre dette muligt. Ved en kåring vil Talulahs fremtid alt andet lige se bedre ud, da hun nu også kan få alv-emne med i sit fremtidige cv:-)

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.