Den 25/6-2014

Der har været sket en del i søde Kenjas liv på det sidste. Medio marts blev hun adopteret til Janet, som virkede som det perfekte match.

Janet er ikke så erfaren hestepige, men Kenja er så rolig og hun skulle opstaldes et lille sted, hvor Janet kunne få en masse hjælp af erfarne hestefolk. Så Kenja flyttede til Sjælland, til et sted med et par få foldvenner og masser af plads.

Desværre blev jeg fornylig kontaktet af Janet, der var blevet utryg ved Kenja. Kenja var stukket af fra hende og havde bidt hende i ryggen en dag, da Janet ville vaske hendes patter.

Jeg kunne slet ikke forstå det, for det lød slet ikke som den hest, jeg kender. Vi fik en lang snak, men Janet var blevet for utryg, hvilket naturligvis har stor indflydelse på Kenja, så vi blev enige om, at Kenja skulle komme “hjem” til Hestenshaab.dk igen. Jeg var spændt på, hvilken hest, jeg ville få tilbage – men allerede ved aflæsningen da vores faste transportdame Mette fra hestebussen.dk kom med hende, kunne jeg se, at hun stadig var den samme rolige pige og Mette havde overhovedet heller ikke haft problemer med hende.

Gensynsglæden med de andre heste, var stor – specielt med de to gamle venner Logia og Trixie. Efter et par dages ro, kom Ida og vi tog Kenja på banen for at træne parelli og fornemme Kenja.

Hun er lidt kilden på maven og omkring yveret, men viste tydeligt og stille og roligt, at hun ikke brød som om det til at begynde med – men efter kort tid fik Ida lov til at røre overalt. Ida var desuden oppe og ligge på Kenja, hvilket hun heller ikke sagde noget til. Så nøjagtige den samme rolige og cool hest, som jeg kender og havde sendt herfra. Jeg tror simpelthen, at det er gået galt, da man har prøvet og tage Kenja væk fra flokken for hurtigt og i alt for stor afstand til at begynde med – man skal huske på, at hun har gået med samme hesteflok i 5 år og ikke været væk fra den tryghed, som det giver hende.

Det kræver stort tillidsbånd og forlange det af hende og er noget, der skal trænes gradvist. Så er Janet blevet utryg og det har smittet af på Kenja, der har følt hun så var nødt til at tage styringen og så må man have overset nogle signaler fra hesten, da yveret blev vasket. Vi har ihvertilfælde ingen problemer med hende. Man skal bare være erfaren, rolig og vide, hvad man gør og hvordan man gør det i et partnerskab, så er hun den nemmeste hest. Vi har i samråd med Hestens værn valgt og sætte Ida på som træner i en periode, for præcist og vide, hvad Kenja kan og ikke kan, før vi sætter hende til adoption igen.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.