Jule opdatering 2012

Og lidt nyt fra Anton og hans menneskemor:

Hej Anja og hestenshåb
Her er lidt opdatering fra Anton og mig

17.juli 2012
Så lykkedes det endelig, Anton ankom til Maribo. Der havde været nogen forhindringer under vejs, var ved at opgive projektet.
Makker som jeg har haft i 10 år gik sammen med en lille hoppe der skal aflives 19. juli, derfor anskaffer jeg endnu en pony til selskab, Anton opfyldte ikke de krav jeg egentlig havde da jeg begyndte at søge, men han var da vallak, smiler…..
mine kriterier var vallak, tjek – maks. 10 år, Anton er 15 år, pyt….
omkring 110 cm i stang, Anton er 145 cm, pyt pyt, så kan måske bruges til noget, andet end hygge.
Makker var overbevist om Anton ville snuppe hoppen (Musse), Anton blev forvist til det bagerst hjørne af folden, godt den er så stor så der er flugt mulighedder, men hvor er der langt når der skal slæbes vand, Anton var meget alene og forsøgte han sig at komme længere op på folden, blev han pænt vist på plads igen af Makker (skal siges jeg aldrig har set ham sådan før, men ved nærmere eftertanke plejer det at være en drenge bande)
19.juli 2012
Så kom dagen hvor Musse blev aflivet, nu var Makker på den, Anton havde lært at man bare skulle gå når han kom, men Makker ville jo gerne snakke nu (men hvor skulle Anton vide det fra.) Der gik en lille uge, nu kunne Anton og Makker gå på hele folden med et par meters afstand, jeg valgte at fjerne min jordfold så der var mulighed for flugt.
4.aug 2012
Endelig, i dag bliver der nusset til den helt store guld medalje, nu kan jeg se endnu et plus ved anskaffelsen af Anton, Makker kan også blive nusset på ryggen, det ville en på 110 cm aldrig kunne klarer.
Da der endelig er ro på folden begynder jeg så småt den daglige træning, må indrømme jeg blot observeret i den første tid for at få det bedste ud af det.
Træningen gik uden problemer med små ture ud af folden, korte besøg alene i stalden, små ture rundt om bygningerne ud til den meget trafikeret vej, heller ingen problem. Begyndte at gøre det hele længer og længer uden Anton nåede at stresse og blive utryg.
Forsøgte at longere på “ridebanen” det har Anton også prøvet før, der skal noget træning til (genopfriskning), men helt klart potentiale. Har en fantastisk trav og galop i longen.
1.sep 2012
I dag har jeg prøvede at lægge sadel på (lånte Makkers) det gik fint, trensen blev samlet af noget af det jeg havde i forvejen, heller ingen problemer, vi gik lidt rundt, lidt trav , stadig ingen reaktion, så Anton har sikkert været ride pony engang.
Tog springet, og steg op, igen helt uden problemer, min søn Denis var ellers taget med for at se jeg blev smidt af, men det skete ikke….. det blev til lidt skridt og trav på folden, lidt rusten, men med træning skal Anton helt sikkert komme i tanke om hvad det hele går ud på.
Makker har en hov byld og er ikke helt klar,  så skal alligevel ikke bruge sadlen til ham i dag. Men må se at finde en til Anton, kan fornemme det her bliver sjovt..
3.sep 2012
Hvor heldig kan man være, åbenbart meget…. har nettop hentet en sadel til Anton, den er magen til Makkers, den har jeg været meget glad for, også skulle jeg kun til Nr.Alslev.
sadlen blev afprøvet med det samme, det gik fint, min heste nabo kom ind, vi skulle ride lidt sammen på folden, Makker var ikke længer halt. Begge heste blev sadlet op, vi red en lille time på folden, det skal siges Elisabet ikke har redet i omkring 5 år, hun fik valget om hun ville ride Makker eller Anton, hun syntes Makker var lige lovlig høj, så det blev Anton. (Har aldrig tilbudt andre at ride Makker, men da jeg jo ikke rigtigt kender Anton, syntes jeg ikke andet var rimeligt)
Det gik rigtig godt, kun skridt og trav, vi er jo lidt rustne……
10.sep 2012
I dag satser vi højt, en hygge tur ud i naturen. næsten to timer blev det til, Det lader til Anton ikke er bange for noget som helst, det er skønt, det gik ikke så stærkt, men en rigtig hyggelig eftermiddag.
september-oktober 2012
Det er blevet til rigtig mange ture på vejen, Anton og Elisabet, Makker og jeg. Vi har mødt store lastbiler, kæmpe landbrugs maskiner, knallert, cykler og motorcykler, alt uden problemer.
Anton vil rigtig gerne gå midt på vejen, derfor har jeg en mistanke om han også har været kørehest, ved endnu ikke om jeg vil afprøve min teori.
Selv om Anton ikke kan se Makker f.eks. i et vejsving går han ikke i panik. Der kan også traves forbi ham, stadig ingen problemer med at holde ham, og det er ikke fordi han er en doven fjordhest, for tro mig han kan godt flytte benene.
November-december 2012
Naboens heste kommer dagligt på fold sammen med Anton og Makker, der har ikke på noget tidspunkt været problemer med at gå sammen, heller ikke første dag, men det er jo også vallakker alle fire
GENERELT
Jeg har kort fortrudt at Anton kom til Maribo, men det var kun de første dage da Makker ikke var særlig sød, nu er det noget af det bedste der er sket, Alle der møder Anton falder for ham med det samme, han er meget tillidsfuld, tror faktisk han ville gøre alt jeg beder ham om.
Efter Anton var faldet til kom de igen på jordfold, syntes ikke de skulle blive for runde, det er et par nøjsomme heste hvad foder angår, jeg fodre med muslie, roepiller, gulerødder, vitamin/mineraler, ekstra får de biotin til hovene.
Anton havde nogen grimme ringe på hovene ved ankomsten, pga forkert fodring på et tidspunkt, de er nu groet ud og helt væk, så han er bare så fin.
Jeg startede med halm i boksen, men Anton er et rigtig rode hoved, så alt skulle ud hver dag, nu bruger jeg træpiller, det fungere rigtig godt.
I Antons halm sover der en nisse, tror den er med for at beskytte ham (kan selvfølgelig være en af gårdens katte) men det er nu hyggeligt….
Ridning af Anton går som sagt rigtig godt, der er noget med hans trav engang i mellem, det virker som tølt, men det gør ikke spor, det går hurtigt og er rigtig behageligt.
Efter de mange turer er det også blevet til galop under rytter, der er ingen problemer, Anton er meget sikker på benene.
Det eneste tidspunkt han har været lidt ustyrlig var ved en fold hvor der kom andre heste tordene, det kunne have været rigtig sjovt at løbe om kap med dem, men heldigvis var vi vågne, så det skete ikke.
Håber der er noget af det du kan bruge, skulle have skrevet  jævnligt i stedet, ville være nemmere hvis man selv kunne opdatere på Antons side, men må blive bedre i det nye år.

I ønskes en glædelig jul og godt nytår

Makker, Anton og Yvonne Hansen

Ps, endnu engang tak fordi dette blev muligt

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.