Julehilsen 2014

Året der gik for Sif og Tarzan

 

Det har været et begivenhedsrigt år for den lille bestand af shettere.

Året startede desværre ikke så godt for lille Tarzan da han i januar fik et sår dybt i mundhulen formegentligt efter at have tygget lidt for energisk på en gren. Det betød at han kun ville spise hø i begrænset mængde og ingen müsli. Efter en penicillin behandling helede munden men medicinen tog hårdt på den lille mave så hø blev vejen frem. Desværre tabte han sig midt i sine ”teenageår” og i den koldeste tid så han lignede et skravl og jeg skulle hilse og sige at det er ikke særlig nemt at finde et dækken til en shetter der hverken har højde eller drøjde. Med foråret kom græsset heldigvis og det nød Tarzan godt af så i løbet af sommeren blev han en velvoksen pony.

Sif havde siden sin ankomst i juni 2013 gået sammen med vores shetter hingst Thor som ret hurtigt bedækkede hende. Så vi har haft vores 4 ponyer gående to og to det meste af tiden.

2014 blev så året hvor alle 4 fik lov til at gå sammen. Da Tarzan var kommet til hægterne og Thor var kommet sig over sin kastration åbnede vi op til fri leg. Sif mindede lynhurtigt drengene om at hun ikke gider noget pjat! Og så var det ligesom også det.

Vi havde regnet os frem til at Sif burde fole mellem den 10. og den 20. maj så den 1. begyndte vi at tage hende fra om natten (de går i løsdrift året rundt) og den 12. maj stod der et fint lille hoppeføl og ventede på os om morgenen. Sif er en super god mor og vi kan nu se endnu en grund til at Tarzan er sådan en god og dejlig pony.

Når mor hedder Sif og far hedder Thor og man er pige kan man ikke hedde andet end Trud, så det er navnet på føllet. Til dem der ikke ved det fik guderne Sif og Thor en datter der hed Trud (nordisk mytologi).

Se nu opstod der jo så et nyt problem i forhold til at have én flok… Tarzan var ikke kastreret endnu. Han har været klaphingst stort set siden han forlod Hestens Håb så det tegnede til at blive et større indgreb at få ham kastreret. Vi valgte at vente til efteråret for at minimere irritationen fra insekterne og man skulle tro at Tarzan vidste det for i starten af september var der sørme 2 sten nede så i oktober blev Tarzan en vallak uden de store gener.

Da Tarzan så var klar blev det tid til den store genforening. Sif satte de 3 drenge på plads med det samme og Trud gemte sig bag sin mor den første time og så var der dømt leg og hygge.

I skrivende stund har vi en samlet flok på 5 søde små shettere. Sif styrer showet og Tarzan har sine gode venner Thor og Odin og nu også halvsøster Trud at lege med.

Vi glæder os til at se hvad næste år bringer!

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.