Julehilsen 2015

Julehilsen fra Fleur i det Fynske:

Jeg har haft kig efter en hest i en god robust størrelse i noget tid da jeg har 2 shetter i forvejen, men dem kan man jo ikke ride på som fuldvoksent menneske. Jeg nævnte det for Anja og med det samme foreslog hun Fleur, som hun lige havde fået ind. Fleur skulle dog lige testes for hvad hun kunne. Jeg ledte efter en skovturshest, og fik desværre beskeden om at hun ikke var tilredet og afslog derfor.

Jeg kunne alligevel ikke få Fleur ud af hovedet og da hun blev frigivet til adoption fik jeg helt ondt i hjertet over hun ikke skulle bo hos mig, så skyndte mig at overtale min mand til at vi skulle ned og kigge på hende.. man kan vel altid lære en gammel hest nye tricks.

Vi tog til falster og lige så snart jeg så fleur viste jeg at vi måtte have hende hjem på mine græsmarker. Jeg adopterede derfor Hestenshåbs Fleur i juli i år (2015), og jeg har ikke fortrudt et øjeblik.

Fleur går sammen med min 2 shetlænder vallaker, og det går lige som det skal. Lige så snart Fleur kom ind på folden, fortalte hun at det var hende der bestemte, og sådan har det været lige siden. Man er vel hoppe 😉 De har ca 2 hk at løbe på m løsdrift. Til tider får de lov at løbe på alle 7 hk, dog sammen med vores galloway kvæg, og det plejer de sætte stor pris på.

Vi er ikke nået til at ride endnu, men vi træner en masse sjove ting for jorden og har også været oppe og sidde på hende en snes gange uden problemer. Noget af det første direkte træning vi prøvede ud over at gå ture var longen. Efter lige at forstå mine kommandere, så havde hun helt styr på hvad det gik ud på. Jeg tror bestemt hun har prøvet det før.

Det næste var valg af udstyr. Jeg fornemmede at hun har et problem med at man vil pille hende i munden og de første gange jeg havde trensen fremme, ville hun ikke lege med. Så jeg besluttede ret hurtigt a hun skal tilrides bidløst for ikke at genere hende mere en højst muligt. Så nu træner vi bidløst i longen og er så småt begyndt at træne liner fra jorden, så vi kan lære at dreje ved tøjlen.

Fleur trives og er en skøn hest. En blid, tillidsfuld dame, som dog godt ved hvad hun vil og hvad hun ikke vil. Målet er at jeg kommer ud og ride på hende til sommer. Her behøver tingene ikke gå så hurtigt. Når man er 14 år, så er det ikke så vigtigt om der går et eller to år mere før man er ridehest.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.