8 meget tynde og skræmte ponyer ankommer

Onsdag den 12/4-2017 ankommer Mowgli, Krumme, Kakzi, Unni, Perle, Cicero, Felix og Nero (på dette tidspunkt, ar de dog endnu ingen navne) med Yvonne Johansen fra Db samt kredsformand og assistenter. Især de små drenge er ret meget oppe at køre. Vi får installeret de 4 ældste hingste i løsdriften. Mens Unni og Perle med hver deres 1 årige plage kommer i udeboksene. Alle er fyldt med bare pletter efter lus, de har ormemaver og er udsultet. Dog er det værst med hopperne, de ligner nogle i fol samtidig med, at de har 1 årige ved siden, der stadig dier ret meget. Specielt Felix og Unni er slem plaget af snabelhove. Felix på forben, men stakkels unni på alle 4 ben og det er virkelig slemt med hende. Hun virker som en gammel hoppe, der er plaget af smerter og livet generelt. Det er hårdt.

Kun hopperne er vant til at blive trukket og være i menneskehænder og vi indser hurtigt, at vi ikke kan trække dem på fold ud over vejen (jeg kan ikke have dem på fold med de “raske” heste. Så hurtigt må vi fælde grantræer og lave en ny åbning ind til folden, og en lille løbegang fra løsdrift og til fold. Vi finder dog hurtigt ud af, at det fungerer bedre, at lade de unge følge efter hopperne. Dertil kommer at vi måtte sætte masser af nyt tråd på, så jeg var sikker på, at strømmen virkede. Det kunne være fint med små ponyer ud over hele Sortsø.

Selvom vi rammer skærtorsdag, så kommer vores fantastiske smed Lasse på en helligdag, for at tage det værste på dem alle. Da han ankommer, er der dog nogle af de små, som han vælger at vente med (de var heller ikke så slemme), fordi han er bange for, at hjertet vil holde op med at slå, fordi de er så bange. Lige på denne dag, må vi dog fange ponyerne mod deres vilje, så Lasse kan komme til at kigge og ordne dem. Vi får også givet luse kur og ormekur, nu vi har fat i dem. Felix hove er slemme, men da han er så ung, er Lasse fortrøstningsfuld, det er straks værre med Unni, som Lasse med det samme synes, skal have fred. Hun er slem og det er på alle 4 ben. Hun står meget skævt og det vil kræve meget tid, før Lasse kan komme til at rette hende fuldstændig op. Tager han for meget ad gangen, vil hun slet ikke være i stand til at gå pga smerter i benene, fordi benstilling ændrer sig så voldsomt så hurtigt. Og hun er meget plaget af smerter.

Vi indser hurtigt, at det kommer til at kræve en kæmpe mængde tålmodighed og tid, at få de små tillidsfulde og jeg vil ikke lave overgreb på dem, så mange af de sædvanlige procedurer som plejer at foregå ved ankomst her, må vente lidt. Såsom vaccination osv. Allerede på dag 2 går vi igang med at bare være sammen med de små. Heldigvis er de nogle nysgerrige små hoveder og specielt Felix er hurtig til at forstå, at det med mennesker er ret så hyggeligt. Det er så skønt at opleve. Vi oplever at specielt Mowgli og Krumme er meget bange og til at starte med også Cicero.

Efter et par dage er det Nero’s tur til at fange den med de søde mennesker, der giver en god klø tur og også Cicero fanger den. Han er nu så fræk, at der skal bides i alting. Han og Felix er også de eneste, man kan komme til at klø på bagparten. Nero som jo er en 3 årig hingst har hormoner i hele kroppen, der dirrer og nu synes han, at han skal slå med forbenene efter os. Vi må bestille kasteration til næste uge. Lille Kakzi som startede med at være semi tryg er nu voldsomt bange for os igen. Så der ligger meget arbejde foran os. Vi er helt pjattet med dem alle sammen, og det er fantastisk at se dem få mere og mere gnist dag for dag. Langfredag var den første dag på fold og jeg skal love for, at der blev løbet og løbet og løbet og løbet og leget.

Men når man heller ikke har været udenfor så længe eller har haft så lange hove, at man ikke kunne løbe, så er det fantastisk at kunne gøre det og det er mindst ligeså fantastisk for os at opleve alle de livlige ponyer, der bare giver den gas.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.