Gamle Cisca har fået fred

Jeg har længe været i dialog med Anne, som er Cisca’s adoptiv mor. Anne er i den situation, at hun skal sælge sin gård og både hendes hest Puck og Cisca er oppe i årene. Hvis du har læst her i Cisca’s dagbog, ved du at hun er en hest, der har meget svært ved omstillinger og ved at falde til og både Anne og jeg var enige om, at Cisca ikke skulle igennem dette stressfyldte senarie igen. Anne’s gård er blevet solgt og vi havde taget beslutningen om, at de to gamle venner skulle have fred sammen her i august. Men der nåede at ske noget inden, som du kan læse her nedenfor:

Cisca og Puck blev aflivet i formiddags meget akut. Jeg kom i går aftes ud til dem på folden og så at Cisca haltede meget voldsomt på bagbenet. Sikker på at Puck har givet hende et voldsomt spark på baglåret da der også var et bidmærke, men ikke ellers noget at se udover en voldsom halten. Puck satte tit Cisca på plads når denne irriterede hende, men Cisca har aldrig før fået skader. Det skulle så åbenbart ske nu.

De kom på stald i nat men Cisca haltede stadig voldsomt i morges. Da jeg ikke havde noget foder og de begge stod og vrinskede i boksene, kom de alligevel på græs et par timer i dag og Cisca humpede stille og roligt rundt og fik spist sig mæt.

Begge heste var fuldstændig afslappede da de blev aflivet på folden – det gik stærkt. Jeg er stadig rystet over det da datoen var sat 10 august, men nu har begge det godt, så det skulle åbenbart være sådan.

Det er meget vigtigt for mig, at vurdere, hvad der er bedst for en enkelte hest og i dette tilfælde ville det simpelthen have været synd for en gammel dame som Cisca, at skulle hertilbage for så at skulle ud i nyt hjem igen. Det påvirker hende negativt i voldsom grad at blive flyttet. Nu ville skæben det så også anderledes med den skade oveni, så den smukke hvide Cisca har fået fred. RIP smukke pige.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.