Julehilsen fra Allegro

Julehilsen fra Allegro

 

Det har været et stille og rolig år for Allegro. Hans træning går stille fremad. Allegro er ikke en hest man presser 5 dage i træk. Jeg kan øve nogle ting han har svært ved. Vente nogle dage og når jeg øver dem igen,kan ham dem som om det var det nemmeste i verden.

Der er sket mange ændringer for mig dette år. Jeg er blevet student, flyttet, og begyndt at gå i skole i København. Det betyder også ændringer i træning af Allegro. Men det virker til det passer ham. A

Han holder sine muskler bedre og han bliver mere og mere arbejdsvillig. Ikke fordi han ikke ha været det men han synes vist det er sjover at øve overgang til trav end at øve stop, start drej kommandoer, men det skal jo passes ?

I år blev året hvor vi begyndte fast at ride. Jeg kom over min nervøsitet for at stige op, og nu stuller vi bare der ud af. Der er stadig lidt der skal øves med hensyn til at stå stille når jeg stiger op, men det skal nok komme. Når vi er inde på træningsbanen, går han bare så langsomt, og det svært at øve noget som helt når hesten taget et skridt hver femte sekund. I min ridning er pisken en hjælper til styring og bøjning og IKKE til at slå i hestens bagdel for at få den frem ad. Så jeg måtte tænke hvordan jeg fik fremgang i ham og det viste sig at være let nok. Han skal bare riden uden for banen til at starte med. Enten d på tur (altså ned af vores lange grusvej) eller rund på sommerfolden. Det har hjulpet rigtig meget og jeg håber til foråret når jorden er tør igen at vi til næste år kan komme i gang med trav arbejdet men det er helt op til Allegro.

Allegro har også fået sig en ny, lidt sjov sovekammerat. I slut efteråret fik en høne 5 små kyllinger. Selvom de fik ekstra foder så voksede de utrolig langsomt. En kylling blev taget af rotterne og de sidste 3 druknede i Trixies vandspand. Så var der kun en lille kylle tilbage og da tiden kom til at hønemor ikke længer mente kylle havde brug for hende sad den stadig meget lille kylling helt alene inde i hestestalden. Min far satte den ind til de andre høns men den kom tilbage igen ind til hestestalden. Så flyttede den op på bjælken over trixie. Men kylle fik hurtigt øje på noget meget bedre. Allegro. Så nu bor kylle inde i Allegros boks og når Allegro kommer ind om aftenen flyver kylle op på hans ryg og sover der. Allegro ligger ned og sover men det rør åbenbart ikke kylle. Dan balancer bare lidt når Allegro ligger og rejser sig. Så nu har kylle fået navnet rodeokylle. Når hestene bliver lukket ud om morgen sidder kylle på ryggen lige ind til døren ud til folden så flyver den af og smutter tilbage i boksen.

Mange glædelige julehjerter fra Allegro og Henry

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.