Fantastiske Freddy

Idag havde vores gyldne dreng Freddy besøg af Christina, som altid hjælper mig med at prøve hestene af, for at se, hvad de kan og ikke kan.

Det er altid med en smule sommerfugle i maven, da jeg for det meste ikke ved noget som helst om hestens fortid og erfaring med ridning og rytter. Jeg har valgt Christina til at hjælpe mig, fordi hun er så rolig og tager det hele i hestens tempo også er hun super dygtig til at læse hestens adfærd og reaktioner.

Tilbage til Freddy. Jeg fik striglet Freddy og det er noget, han elsker. Han er også fuldstændig ligeglad med at blive taget væk fra flokken og stå selv i stalden.

Jeg viste ham sadlen (jeg vidste jo ikke, om han nogensinde havde haft sådan en på ryggen), den var han ligeglad med og da jeg lagde den på ryggen af ham, lignede han en, der glædede sig til at der skulle ske noget. Konklusion: enten har han prøvet dette masser af gange eller også er han den mest cool rå hest, der har fået lagt en sadel på.

Christina ankommer og vi snakker lidt om, hvad vi synes, der skal ske. Bliver enige om, at tage ham ud i grimen med sadel på og starte lidt fra jorden også tage den derfra.

Som sagt, så gjort. Christina og Freddy når ikke mange gange rundt på ridebanen, før Christina kommer og beder om et træktov mere. Hun binder træktov sammen og et i hver side af grimen også hopper hun på ryggen af Freddy. Jeg sidder og tænker…… en fjordhest (som vi ikke aner noget om rent ridemæssigt) i en grime? Fjordheste kan ofte være ret egenrådige og da de ofte hurtigt finder ud af, hvor stærke de er i halsen, så tager de ofte tøjlen og går deres egne veje. Og Freddy, hvad gør han? Han ligner en, der bliver redet i fuldt udstyr. Han lytter til Christinas mindste signal og ikke en eneste gang, skal hun lægge benene til ham. Han standser på første signal fra Christina. Det er sjovt for mig at sidde og observere, hvor jeg kan bare mærke på Christina, hvordan smilet bliver større og større. Og jeg sidder og bliver helt blød i hjertet og klump i halsen. Freddy har sikkert ikke haft rytter på i et år eller mere og her går han rundt som den sødeste, mest lydhør og dygtige dreng med Christina på ryggen iført en grime og 2 træktove. De var stjerner sammen<3

Udover at jeg sjældent har mødt så glad en hest eller en hest, der tager så godt imod fremmede heste (og dyrlæger), så er han også sådan en glad og dygtig dreng på banen. Det er jo fantastisk.

Christina kommer igen onsdag. Der vil vi prøve at tage ham på vej og se, hvad han siger til det. Nyd video og billeder af de to idag.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.