Dejlige Orange søger sit forevigt hjem

Orange Hornline (dagligt kaldet Orange) er en dejlig travhoppe, der søger sin nye familie gennem vores videreformidlingsprogram. Orange bor i Næstved.  Her er ejers beskrivelse af den dejlige pige:

 

This slideshow requires JavaScript.

Orange er avlet og født i Sverige d 24/4 1998. Der medfølger stamtavle, hun er frysemærket.

Er ca 1.62 høj. Har sidst løbet travløb i 2009. Herefter solgt til stutteri i Stubbekøbing. Har fået to føl. Datteren fra stutteriet brugte Orange til orienteringsridt og langdistance ridning.

Jeg købte Orange for ca 6 år siden, og har brugt hende til skovtursridning, longering, begynder springning og horsemann ship.

Orange er sygdomsfri, fulgt med vaccinationer og ormekur og tandraspning. Hun har en skavank i form af svamp/horndannelse på begge bagkoder. Det generer hende ikke. Det behandles med opblødning af tørre skorper, fjernelse af fortykket væv og smøring med mugsalve. Det våde vejr, som vi har haft i lang tid, har bevirket, at ophelingen har trukket ud. Hun går med 4 sko. Om vinteren, når det er glat, går hun uden sko. Skal så være opmærksom på, at hun ikke bliver ømtået.

Formentlig vil hun kunne bære et føl, selvom hun er oppe i årene. Et traver føl, der arver hendes egenskaber i form af trav stabil, hurtighed og lyst til at arbejde, vil også være en mulighed.

Hun er trafiksikker, men ikke en nybegynder hest. Skal rides meget let, ikke for hårde hænder, men ridning med lænd og ben.

I stalden er hun rolig og omgængelig, vant til børn, hunde og får. Hun elsker at blive striglet og kan berøres alle vegne – ører, øjne, under maven, omkring halen. 

Kan læsses i trailer uden problemer.

Jeg stiger i sadlen vha en skammel, hun står helt stille, indtil hun mærker tyngden i bøjlen, så går hun lidt fremad, så jeg kan få det rigtige sving på, og få højre ben over sadlen. Har indenfor de sidste 2 år skiftet staldplads tre gange, og kan uden problemer finde sin plads i flokken på fold. 

Ved ridning vil hun gerne fremad, men kan nemt holdes i jævnt tempo ved brug af halve parader. Når hun har fået krudtet redet af efter ca 15 min, er hun mere villig til at gå i afslappet skridt. 

På tur er hun meget opmærksom, men bliver ikke bange. Hopper for en fasan der flyver op, men ikke mere end det. Fornemmer hurtigt naturens dyr, f. eks hjortevildt, og spidser ører og spænder lidt. Så skal hun mærke en rolig og fast hånd, så hun ved, at rytteren har styr på det. I nærheden bor en hjemmeslagter, formentlig kan hun fornemme noget, og så vil hun ikke gå forbi. Så stiger jeg af og trækker hende forbi. 

Der hvor hun er opstaldet nu, fodres der med hel havre og melasse. Samt wrap hø. Hun er ikke så glad for havre. Jeg har selv brugt en foderblanding til ældre heste, en slags musli, det var rigtig godt til hende. Men hø og græs trives hun med.

Når hun er i god huld, danner pelsen blommefarvede aftegninger, det ser godt ud. Hun bruger dækken når det er koldt, da hun ellers bruger mange ressurcer på at holde varmen, og det ses på huldet. Men hun har det bedst uden dækken, så kan hun rigtig klø igennem når hun ruller sig.

Jeg er interesseret i, at hun kommer et sted, hvor hun mødes med et roligt sind og rolig adfærd. Men hun skal vide hvem der bestemmer, ligesom børn. 

Jeg er nødt til at få hende afsat hurtigst muligt. Jeg er kommet til skade med det ene knæ, og kan i lang tid ikke passe hende som hun fortjener. 

Er du interesseret i Orange, så kontakt Anja på kontakt@hestenshaab.dk eller udfyld dette skema:

Du kan også læse kravene for købe Orange her

Det koster 5000 kr. at købe Orange. Der kan købes komplet saddel, hovedtøj og dækken for 700 kr. Har 4 sko på og har lige fået ormekur.

Håber at finde et dejligt hjem til Orange.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.