Fortællingen om 12 små, der rammer stort og dybt – del 2

12 små der rammer stort og dybt.

Du kan læse, hvad der inspirerede mig til at lave denne lille serie i 12 afsnit her.

Jeg har lavet denne blog for at gøre opmærksom på, at ikke kun tynde dyr har brug for os.

Det er vigtigt for mig at understrege, at vi har brug for hjælp til hestene, i alt den tid, de er her. Det er ikke kun når de er tynde og udsultede, at vi har brug for hjælpen og hestene er her ligeså lang tid, som det er nødvendigt.

Jeg har også lavet denne blog for at vise de 12 fantastiske dyrs historie. Hvad de har gennemgået af forandringer. For at vise de smukke dyr, de er i dag og for at sende en helt speciel tak til de heldige og skønne mennesker, der i dag er deres familie.

De har alle en helt speciel plads i vores hjerter, hver og én. Dette bliver derfor en 12 dags serie. Håber du vil nyde den og tak fordi du læser med.

Idag er det blevet den skønne Hestenshaabs NeNe’s tur til at få sin historie fortalt.

Billederne taler for sig selv, men udover at være så vanrøgtet, fyldt med lus og utøj, samt udmargret, så var hun træt – virkelig træt. Højdrægtig og oppe i årene er hårdt, især når man ikke får den nødvendige pasning, pleje og foder. Da Pusilli kom til verden, var det et kæmpe arbejde at få hul på hende igen, da hun virkelig var afmagret og alt overskydende gik nu til mælken. Dertil kommer, at hun har fået omkring 9 føl i træk og hendes krop derfor også var mærket af dette. Hun åd og åd og åd og så stadig helt forkert ud pga. en ordentlig hængemave.

Hun var virkelig træt af alle de unge, der hele tiden skulle lave ballade og jage rundt med hende. Hun trængte til ro og forkælelse på sine gamle dage. Og ikke flere føl.

Her er uddrag fra NeNes dagbog den dag lykken for alvor tilsmilede hende:

Når man er 19 år, har brugt det meste af sit liv på at få føl og desuden har boet et sted, hvor man i flere år slet ikke har fået dækket sine basale og biologiske behov – så har man mere end nogen anden, fortjent det allerbedste på sine ældre dage. Det er ikke altid så nemt, at finde gode og rigtige hjem til de ældre heste. NeNe er en dejlig pony, som er træt af alt det ballade unge heste laver. Træt af at være mor og har bare brug for ro og artsfæller, der har de samme behov som hende. Hun har brug for mennesker, der forstår hvad en hest med hendes alder har brug for og bestemt ikke har brug for. Dét kan være svært at finde og vi har ledt og håbet, alt hvad vi kunne.

Også dumper det mest perfekte hjem med perfekte artsfæller og mennesker lige ned til hende. Hvor fantastisk kan det være? Igår flyttede NeNe til Sjælland. Her skal hun bo hos Lisbet og Torben og deres 3 heste. 2 islændere (18 og 20 år) og en shetterhoppe på 18 år. De bor i løsdrift og NeNe skal bare nyde livet og hænge ud med de jævnalderene.

Tænk at lykken ventede lige rundt om hjørnet for denne gamle pige, fordi vi havde tid til at vente på Lisbet og Torben – Heldige NeNe. NeNe flyttede efter at have boet 1 år hos Hestenshaab og hun stortrives. Nyd den skønne pensionist<3

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.