Så ankom den skønne Kostur

Igår ankom Kostur. Han havde 2 af sine tidligere ejere med, så jeg kunne få så meget information som muligt om ham og hans brogede fortid.

Jeg blev for nogle uger siden kontaktet af Kosturs ejer, som har haft ham i 6 mdr. Hun havde overtaget ham, for at han skulle gå på hendes fold som foldbums og hygge sig med hendes hoppe, føl, får og geder. Hun havde ved overtagelsen fået afvide, at han havde mange problemer adfærdsmæssigt og ikke kunne rides. Han smider rytteren af. Hun havde ligeledes fået afvide, at hun var hans 11. hjem (han er 12 år iår). Det gik også fint til at starte med, men på det sidste var Kostur begyndt at blive meget aggressiv overfor de andre dyr og da der også er små plejebørn i hjemmet, var det nu for farligt at have ham gående. Hun ville høre om vi kunne hjælpe og ellers ville hun give ham fred, da han ikke skulle kastes mere rundt.

Vi fik en lang snak om, hvornår adfæren opstod, hvem den var rettet imod osv. Jeg ville helst ikke ud i endnu en Sia sag. Men som hun sagde, så taler Kostur fint hestesprog og der er ingen problemer overfor mennesker. Jeg besluttede at give ham chancen her.

Da ejer og ejeren før hende ankom med ham igår, kunne de så fortælle mig endnu mere og faktisk har de opleves forskellige sider af ham. Han har en fantastisk gang, afstamning og udstråling, hvilket nok gør at man i tidernes morgen har forventet sig meget af ham. Han blev iflg. informationerne tilredet som 4 års og her oplevede man hans bløde sind. Måske har man gået for hurtigt og voldsomt frem. Han udveg ihvertilfælde rytter ved at smide af. Han blev derfor solgt videre og videre og videre. Han har endda været solgt til et sted, hvor han skulle gå med turister. Dette gik naturligvis ikke. Forrige ejer har haft kiropraktor til ham et par gange; hvor det blev konstateret at han var vind og skæv i hele kroppen. Specielt i lænd og bækken og hun kunne mærke tydelig forskel på ham, når kiropraktoren havde været der.

Det jeg oplevede ved mit første møde med Kostur er en følsom hest og hele snakken om, hvordan han har været kastet rundt blandt ejere og opgivet hurtigt gang på gang, afspejler sig næsten i hans øjne. Jeg blev fysisk helt tung i maven. Han har ved første møde et rigtigt fint hestesprog ifht de andre. Han siger gerne fra, men trækker sig også når han kan mærke, at der er en højere i rang. Jeg kunne tydeligt se skævhederne i hans bagpart og tænker, at de må give ham smerter. Jeg fik afvide, at han er meget tilbageholden og reserveret overfor fremmede mennesker.  Det forstår man jo godt. Jeg brugte dog ikke lang tid med ham igår, før han selv traskede hen til mig for at blive kløet og få en godbid.

Nu starter vi med at blive venner. Jeg skal have fat i Anne kiropraktor og han skal tjekkes fra ende til anden. Jeg ville sådan ønske, at man kunne forklare ham, at vi vil gøre alt for ham og i hans tempo. En virkelig skøn dreng, som jeg glæder mig til at hjælpe så godt jeg kan.

Lige nu trisser han rundt med sine nye venner Hermione og Tru, som har dannet deres eget lille trekløver.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.