Robbie er kommet på træningsferie hos Janne

Her er  lidt nyt fra Janne, som nu har haft Robbie i “træning” i snart 2 uger – hvis du vil følge Jannes fine arbejde, så tjek hendes facebook side ud

https://www.facebook.com/Harmoniskhest.dk/

Robbie har taget flytningen pænt, selvom han savnede sin ven en del de første dage.

På nuværende tidspunkt er Robbie umiddelbart positivt stemt over at være i hænder, og han tager især godt imod healing på flere steder på kroppen. Ham har fået Equine LTS behandling, og på bagknæ gav han efter ganske kort tid udtryk for at det var nok.

Robbie ser ud til at trives godt med at være i et lille miljø med få heste, og en meget rolig tilgang, med tydelig rammesat struktur. Han viser ikke tegn på uhensigtsmæssig adfærd med kontakt under fodring, og ved kortvarigt tilbagelagte øre, virker det til at være en indlært respons, som han ophører med når han opdager at der ikke kommer en reaktion på adfærden.

Robbies koncentrationsvindue er ganske snævert, og han har stort behov for at observerer på sine omgivelser. Dette gælder både i hænder, på stald og på fold. Det lader dog til at give ham ro, såfremt han kun har 1 anden hest at skulle forholde sig.

Når han får lov til at kigge på det han opdager, er han igen tilbage til nærvær i håndteringen. Robbie er nysgerrig på fremmede objekter og vil gerne undersøge, også selvom han til en start viser at han er utryg ved objektet. Trods utryghed opsøger han gerne selv objekterne hvis han får lov at nærme sig i sit eget tempo.

Robbie virker uerfaren og usikker i livet, nærmest som et føl der for første gang skal lære. Denne uerfarenhed kan komme til udtryk som hektisk energi, hvor Robbie har svært ved at stå stille, og får behov for at bevæge sig. Når Robbie bliver usikker, eller har svært ved at rumme en situation, opleves han adfærd mere uhensigtsmæssigt, men uro i kroppen, tilbagelagte øre, ryster med hovedet, eller løfter bagbenene.

Indtil videre har det været muligt at bringe ham ud af denne adfærd, enten ved at sænke egen energi og blive i fysisk berøring med ham, eller med verbalt udtryk bede ham om at stoppe adfærden. Der skal ikke meget til før at Robbie komme ud af sin komfortzone, og jeg fristes til at sige at især med ham: Slow is fast – fast is slow.

Robbie er en utroligt smuk smuk hest, sådan en mange hesteejeres drømme kan binde sig op på. Derfor er det muligt at han har oplevet at hans grænser er blevet rykket for hurtigt i forhold til hans mentale formåen, og derfor har tillært sig en uhensigtsmæssig adfærd, som er blevet latent. Sådan at han nu har en habitus der skal omprogrammeres.

Det kan ikke afvises at adfærden kan have rod i fysisk ubehag som følge af patella låsning, samt andre fysiske udfordringer. Robbie er stram i muskulaturen over lænden. Ved strigling over bagparten trækker han i musklen når armen føres baglæns uden at berøre ham, hvilket kan indikere en usikkerhed overfor berøring, eller er evt oplevelse med at det har givet fysisk ubehag ved at der forgår noget over hans bagpart.

Næste skridt for Robbie er blandt andet bomtræning, longearbejde og en kraniosakral behandling.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.