Julehilsen fra Allegro

Endnu et begivenhedsrigt år er ved at lagge mod ende og traditionen tro skal jeg fortælle hvad Allegro har oplevet.
Det forholder sig bare sådan at tingende står noget stille med Allegro. Alle de problemer vi har, er der en og en alene der har ansvaret for. Mig. Derfor har jeg taget en beslutning tidligt på året om, at Allegros træning står stille så længe jeg arbejde med mig selv. Mit selvværd og selvtillid er ikke eksisterende og det hæmmer min kommunikation med Allegro. Allegro er følsom og han har brug for at vide at jeg har styr på tingende. Og det har jeg ikke haft. Jeg har brugt Allegro til at bevise over for mig og omverdenen at jeg er dygtigt til det med heste. En fuldstændig tåbelig tilgang. Jeg lyttede ikke til Allegro. Jeg befalede ham at gøre hvad jeg sagde og acceptere kun et ”okay” fra ham.
Det er ikke noget jeg er stolt af. Og derfor tog jeg beslutningen om at Allegro stoppe træningen ind til jeg for styr på mig selv.
Det er ikke en ændring der kommer over en formiddag. Men med god hjælp fra kompetente mennesker går det nu fremad. Jeg har over for begge heste ændret min træningsmetode. Jeg spørger hesten: må jeg? Og hesten kan svare ja eller nej. Hvis nej, så venter jeg og spørger igen når hesten er klar til at få spørgsmålet igen. Jeg forlanger kun at de står stille. Det er svært for Allegro. For ham må der gerne ske noget. Men i løbet af efteråret er vi kommet så langt at han nu står helt stille på stald gangen. Uden at stå bundet. Jeg har blot et tov i grimen der ligger over halsen. I starten af december begyndte jeg så småt med træning. Vi øver os i at stå stille og afslappet. Det er superhyggeligt og hans smukke blide blik er begyndt at vende tilbage.
Jeg for tit spørgsmålet: Hvad vil du med en hest du ikke kan ride på? Jeg plager at svare: Lære noget.
Jeg har ingen intention om at ride på Allegro. Men jeg håber vi kan vi kan finde vores Liberty glæde frem igen og jeg håber vi kan blive rigtig god det Akademiske jordarbejde.
Jeg tror på det lykkes, men vi tager det stille og roligt. Vi skal ikke nå noget og jeg vil heller hygge med et par strigler og havde en glad Allegro end at have en stresset hest fordi andre skal klappe af os.
Vi ser frem til 2022 og glæder os til at se hvad året bringer 😊
Mvh
Allegro og Henry

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.