Dejlige Inzo

Inzo har været her lidt over en uge nu. Og det viser sig mere og mere, hvor meget han har været igennem og hvor meget, det har påvirket ham. Lige da han kom virkede han roligt, men det var tydeligt at han havde trukket sig helt ind i sig selv.

Nu stresser han, krybbebider, kan ikke stå stille på staldgang og er forvirret i flokken. Jeg brugte lidt tid på at stå ved hans bokslåge og bare være. Det er så tydeligt, at han lige nu kun trænger til ro, stabilitet og faste mennesker og flokmedlemmer. Min plan var, at han skulle udredes af diverse fagfolk hurtigst muligt, men lige nu skal han slet ikke andet end bare at være her og mærke, at det er her han hører til og at vi ikke skal alt muligt og har travlt. Når han finder roen går vi videre med den oprindelige plan.

Desværre er alt for mange mennesker slet ikke klar over, hvad disse hyppige skift betyder for hestene. Det ser vi ofte her. Nogen gange har det taget halve år, før hesten virkelig viste, hvem de var og var kommet ud af deres skal. Vi oplevede det ligeså tydeligt med Kostur og han kæmper stadig ind imellem. Det sætter dybe spor i nogle heste, at blive kastet rundt og aldrig have en kendt flok, en hesteven og et menneske, som de kender og har tillid til.

Inzo blev for mindre end et år siden importeret til DK fra Spanien med et stop i Holland også. Han er 9 år og de første 4 år boede han ved avler, derefter havde han 4 forskellige hjem i Spanien. Så den lange tur til Dk, hvor han ankom tynd og langtået. Ankomst til Dk april 2022, nu skriver vi jan 2023 og han har haft 3 forskellige ejere på den tid.

Heldigvis er han her nu og det er vi meget taknemmelige for. Så tak til tidligere ejer for at sætte ham først.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.