Julehilsen fra Allegro og Trixie

Endnu et vildt år er ved at slutte. Endnu et begivenhedsrigt år for mig og hestene. Som traditionen forskriver, har jeg som menneske og træner lært utroligt meget af mine plysset ponyer. Jeg er nok den der er flyttet mig mest.

Vi starter med Trixie.

Hun er en drøm! Så kort kan de siges. Selvfølgelig er nogle dage bedre end andre men der er aldrig en træning hvor jeg går trist derfra. Hun bliver mere og mere motiveret hun lære enormt hurtigt. I groundwork position 1 er versaden begyndt at sidde der. Vi kan gå en hel langside og jeg kan begynde at veksle mellem øvelserne i mere flyede tempo og med en eftergivende og samarbejde pony. I position 2 er der mere arbejde og det meste af året er træning og undervisningerne gået med, at Trixie skal lære at jeg går på siden af hende. Når men tænker på at hun i vinters ikke kunne tage et skridt, i nogen som helt retninger når jeg stod i position 2, og så ser hende nu. Wow. Hun går med mere flow og i momenter stiller og bøjer hun sig flot og korrekt. Hun starter og stopper alene på mine hjælpere og jeg kan med stemmen styre hendes tempo. Jeg er utrolig stolt over hende! Jeg nyder hvert minut jeg har og jeg glæder mig enormt meget til at træne hende hver dag.

Ridningen har også taget fart. Denne træning handler lige nu om at hun skal gå ned og frem, være afslappet, kunne stop/start og dreje skulderne. Jojo der er langt til VM i Herning. Men for pokker hun udvikler sig. Hver gang jeg sidder på ryggen af hende, bliver hun bedre og bedre og bedre. Hun flytter sig hele tiden. Det er så vildt at hun engang kig igennem hegnet, løb ind i mig, smed mig af, var fuldstændig stresset og angst når jeg prøvede at træne, og så til nu hvor jeg har en helt rolig balanceret, motiveret og rigtig glad pony. Alene fordi jeg har udviklet mig som træner.

Ud over træning har den aldrende dame været en tur forbi the dyredoktor. Som altid var hun en drøm at have med i byen. Thomas kan læsse hende selv, jeg står endelig bare og kigger og lukker bagklappen efter dem. Hun står helt stille i traileren og er bare sådan en fornøjelse. Når men der forsvandt 4 fortænder i denne omgang. Hendes tænder var heldigvis ikke så slemme som vi frygtede. Næsten 3,5 time tog det og en helveds masse bedøvelse men vi kom igennem og 7,9,13 ligner det vi kommer igennem uden problemer. Hun har fået en god lang pause fra træning, men det var også fortjent. Hun har lært enormt meget på 1,5 år. Jeg glæder mig til at se hvor langt vi kommer i 2023.

Så blev det Allegro.

Ja min elskede brune pony. Ponyen over alle ponyer. Den enormt intelligente og så ødelagte pony. Suk. Hver eneste gang jeg prøver noget ender det i kaos. Min selvtillid er knækket og jeg har haft lyst til at smide håndklædet i ringen.

Og dog. I sommers skete der noget. Noget der gav mig så meget håb at jeg ikke kunne tro på det. Jeg blev færdig med min uddannelse. Jeg underskrev kontrakten til et fast arbejde 7 dage senere. Jeg havde intet at stresse over, intet at frygte. Jeg havde det som smør klatteten i en risengrød. Og voila. Allegro kunne trænes som aldrig før. Grimen kunne tages af og på, kapsuenen kunne komme af og på. Han var lydig, han hverken bed eller sparkede, han var til stede. Og det vildeste; jeg kunne føre hans hoved ned og frem og til begge sider! Alene i sommermånederne er han flyttet sig 10.000 km i træningen. Jeg kan næsten ikke fatte det. Det der så bare skete, var at starten på mit nye job var rimelig bumbet. Jeg har været voldsomt stresset. Allegro fanger det med det samme og begynder på at bide igen og jeg kan ikke gøre hans hoved. Når. Men i stedet for at sidde mig over i hjørnet og være ked af det. Har jeg så sat mig for at, 1 gøre noget med stresset arbejde (problemerne er løst nu = ingen stres) 2, gøre noget ved bide problem, 3 gøre noget ved motivations problem, 4 gøre noget ved hoved sky.

Så det har jeg gjort. Især hoved sky problemet er jeg vildt stolt over en gang for alle at så bugt med. Og det går faktisk så godt at slev Thomas kan røre ham på ørene. Jeg kan bukke ørene og give grime på uden problemer. Det gik faktisk ret stærkt når vi først lage fokus i problemet.

Ellers er der ikke så meget at skrive om hans helbred er godt og sundt dyrlægen roser ham, han er selvfølgelig stadig en røv ved smed, men smeden er ved at f styr på ham. Tålmodighed er ikke han stærke side. Ellers hele handler det bare om at få ro over hans træning. Allegro er så sjov at træne og han giver mig rigtig meget, han arbejder virkelig for mig, hvis jeg bare selv har styr på tingene og giver ham tiden til at tænke over det han bliver bedt om. Verdens bedste Allegro

 

Vi ønsker alle et godt nytår fra Lolland!

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.