Skønne Jenny leder efter sit nye hjem

Jenny er en dejlig fell hoppe, som Hestenshaab hjælper med at finde nyt hjem via vores videreformidling. Her er en beskrivelse af søde Jenny fra hendes ejer Vibeke.

Baggrund
Fellend June (Jenny) er en racetypisk Fell pony fra 2004 med et stangmål på lige omkring 137 cm. Jeg købte hende i 2015 hos et stutteri, som importerede hende til Danmark fra Tjekkiet i 2008. Man kan læse mere om Fell Ponyen på Dansk Fell pony forenings hjemmeside: Om Fell Ponyen (danskfellponyforening.dk)

Jeg har haft Jenny opstaldet på mine forældres gård uden for Næstved. Her har hun gået sammen med mine forældres 5 frisere. Nu er gården solgt og uanset hvordan jeg vender og drejer det, kan jeg ikke finde en holdbar løsning på at beholde Jenny. Jeg håber, at jeg med hjælp fra Anja og Hestens Håb kan finde et godt og stabilt nyt hjem til Jenny.

Om Jenny
Jenny er en moden hoppe på 19 år, men stadig frisk og i god stand. Hun er den roligste og mest koldblodige lille hest jeg nogensinde har haft med at gøre. Hun er også stædig, stærk, kronisk lækkersulten og helt sin egen. Hun er som sagt vældig stædig, men hun er aldrig stukket af, smidt sin rytter af eller udvist nogen form for aggressiv adfærd over for sine mennesker.

I flokken finder hun sin plads. Hos os har hun gået i en blandet flok af hopper og vallakker.  Hun kan godt nusse med en af de andre heste, men trives også glimrende i alene i den ene ende af folden, hvis det ikke passer hende at gå med flokken. Vi har aldrig set hende udvise aggressiv adfærd over for de andre heste (eller andre dyr). Hun er vant til meget fold tid på en stor og kuperet fold – særligt om sommeren.

Jenny bor udenfor Næstved, hvor hun også vil kunne mødes, såfremt man er det rette match.

Brug
Vi har brugt Jenny til lettere turridning en til to gange om ugen de første år og de sidste år til lettere kørsel ca. en gang om ugen i sommerhalvåret. Hendes rolige temperament gør hende til en fantastisk kørehest. Vi har kørt både to-spand og et-spand med hende. Når hun går et-spand, er vi maksimalt to i vognen. Hun går fint på en tur alene, men vi har også bådet redet og kørt sammen med andre uden problemer. Det gælder både på landevejen og ad grusveje.

Jennys rolige temperament slår naturligvis også igennem, når hun skal arbejde. På tur alene er hendes absolut fortrukne gangart skridt, men hun kan overtales til en fin afslappet og meget køre-egnet trav. Hvis der er andre heste i selskabet, knokler hun på for at følge med. Så skal man passe lidt på hende, så hun ikke præsterer mere end formen er til.

Sygdom
Jenny har ikke været syg i den tid, hun har været hos os og jeg har ikke kendskab til, at hun har været syg hos den tidligere ejer. Hun havde en let overanstrengelse af en sene ved kodeleddet for nogle år siden. Men efter dyrlæge-behandling og en pause forsvandt det helt og er ikke kommet tilbage.

Ønsker til Jennys nye hjem
Jennys nye hjem skal naturligvis opfylde kravene som Hestens Håb stiller til adoption.
Jeg håber at finde en ny ejer til Jenny, som har lyst til at køre med hende. Jeg synes, det er som om, hun virkelig trives med at gå for vogn.  Det vil være så dejligt at vide at andre har gode køre-oplevelser sammen med hende. Jenny har en stærk vilje og jeg tror ikke, at hun vil egne sig som en børne-hyggepony. Hun kræver et menneske, der er (mindst) lige så viljestærk og vedholdende, som hun er. Og så vil det være en dejlig tanke, at hun bliver købt, fordi hun er den, hun er og ikke fordi hun skal være selskabshest for en anden hest. Jenny har både hos den tidligere ejer og hos os været vant til en lille flok og rolige stald forhold. Det er mit håb at hun kan fortsætte med det og at hun kan få masser af foldtid sammen med sin nye flok.

Pris:

Jenny koster 10.000 kr.

Er du interesseret i Jenny:

Synes du, at Jenny lyder som den helt perfekte hest for dig, så udfyld adoptionsskemaet, som du finder her. Dit skema bliver sendt til Vibeke og hvis du matcher kravene, så vil Vibeke kontakte dig.

This slideshow requires JavaScript.

Comments

comments

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.